Till läraren

Det extramaterial som här erbjuds i form av kostnadsfria kopieringsunderlag består av 43 övningar, alla skapade med ordförrådet i Comunicare 1.

Övningarna har en huvudrubrik, som till exempel DOPO l’unità 3. Dessa övningar förutsätter det ordförråd och den grammatik som presenterats i huvudbokens avsnitt 3 eller tidigare.

Varje sida är självständig och facit återfinns upp-och-ned på samma sida.

Övningarna tränar ordförråd och grammatik. De flesta övningar har ett tydligt svar i facit och ibland flera svarsalternativ.

Det finns enstaka övningar som kan betraktas som fördjupning och dessa har då inget givet svar. De bör tas upp tillsammans i grupp.

Två extra sidor finns efter avsnitt 3, 4 och 6. Dessa övningar heter till exempel Associazioni dopo l’unità 3, bör kopieras dubbelsidigt och även presenteras så för eleven. Den första sidan omfattar en associationsövning, baksidan innehåller facit till associationsövningen och flera tips, något att fundera på och en parövning där man ska skapa en dialog. Dialogen kan sedan med fördel presenteras inför gruppen och användas som hörförståelseövning för resten av klassen. Dialogen kan även ges som enskild skrivuppgift. Målet med associationsövningen är att visa för eleverna hur man kan repetera och utöka sitt ordförråd genom att associera ord. Uppmuntra dem gärna att göra egna associationskartor när de övar på glosor. Målet med baksidan är att lära eleverna att använda sina språkkunskaper i ett sammanhang.

Buon lavoro!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


18 − tretton =